تاثیر رسانه بر روابط دختر و پسر
رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی که درگذشته دارای رشد کند و ناچیز بوده،در عصر حاضر با تحول چشم گیری روبه رو شده اند،به گونه ای که عصر حاضر را عصر اطلاعات و ارتباطات می خوانند.تحقیقات گروهی از پژوهشگران دانشگاه فلورانس روی عوارض جانبی اشعه تلویزیون روی کودکان ، نشان داده است که این کودکان ممکن است در سنین غیر طبیعی و زود تر از معمول ، وارد سن بلوغ شوند و فرد را دچار بحران سن بلوغ می کند. تلویزیون به علت قابلیت استفاده از تصویر در تمام حیطه ها جذابیت مخصوص به خودرا دارد. تلویزیون قابلیت تغییر فرهنگ جامعه را داراست .
ل به گزارش برنا در یکی از سریالها دختر و پسری که روحاند در عالم برزخ در ارتباط و تعامل با یکدیگر قرار گرفتند و در یکی دیگر از سریالها دختر و پسری در عالم واقعیت بدون مشکل با یکدیگر تعامل میکنند و در منزل هم رفت و آمد دارند که از دیدگاه برخی از منتقدان نوعی ترویج داشتن دوست دختر و دوست پسر را به جامعه القا میکند.
e="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 12pt 0cm 3pt;" dir="rtl">به اعتقاد منتقدان الگویی که از روابط دختر و پسر در رسانه به نمایش گذاشته میشود با توجه به میزان تاثیرگذاری رسانه ای پرمخاطب مثل تلویزیون و به دنبال آن تاثیر پذیری جامعه از آموزه های این رسانه جای بحث و تأمل دارد.سعید حاج سعیدی،کارشناس ارشد روانشناسی،مشاور خانواده معتقد است که نشان دادن روابط آزاد و نامشروع دختر و پسر در این سریال ها می تواند به نوعی باعث ترویج و دامن زدن به این نوع از روابط بین دختران و پسران که در بحث های روانشناسی به آن رفتارهای ناهمساز یا ناهنجار میگوییم می شود.
دکتر غنچه راهب، جامعه شناس،در خصوص پخش سریال هایی که روابط دختر و پسر را نشان می دهد به برنا میگوید: من مسئله وجود روابط بین دختر و پسر را رد نمیکنم اما اگر این موضوع در سیمای جمهوری اسلامی به نمایش دربیاید چه در عالم برزخ و چه در عالم واقعیت به نوعی یک تضاد را با آن چیزی که در جامعه با آن مقابله میشود شاهدیم .
راهب میافزاید: وقتی نوجوان و جوانان ما وجود روابط بین دختر و پسر را در برنامه های تلویزیونی میبیند (که در اکثر موارد هم با برخوردی از سوی کسی مواجه نمیشود و دختر و پسر بدون هیچ محدودیتی با هم در ارتباط اند)و از سوی دیگر با منعی در اجتماع نسبت به این موضوع روبرو می شود ناخودآگاه بیاعتمادی نسبت به اعتقادات و ارزشها در او ایجاد میشود چرا که تضاد بارزی در جامعه و صدا و سیما در نحوه برخورد با این موضوع را میبیند.اینترنت نیز هیچ سازمان مدیریتی یا سرپرست حقوقی ندارد و به خودی خود واقعیتی مستقل ندارد و تنها از تألیف تشکیلات مستقل دیگر حیات یافته است . در تقسیم بندی مجلات می توانیم آن ها را به نشریات زرد و غیر آن تقسیم کنیم. مجلات زرد آن دسته از نشریات هستند که با جنجال و هیاهو سعی در جذب مخاطب دارند. هدف در این مجله ها جذب مخاطب(به هر وسیله ای) و به دنبال آن سود اقتصادی است. این نشریات در ارائه مسایل و مشکلات اقتصادی جامعه چند راه پیش می گیرند: 1. بزرگنمایی، اغراق و زیاده روی در بیان مشکلات اقتصادی و… تا این که افکار عمومی مشوش شده و راه تفهیم و تفاهم منطقی و عاقلانه بسته شود. 2. سطحی سازی و نادیده گرفتن مسایل عمقی و أ خذ نتایج سریع و غیر منطقی 3. رواج مصرف گرایی مثل تبلیغات زیبایی اندام، کالاها و لوازم آرایشی 4. مطالب وحشتناک و حوادث تلخ همراه با تیترهای دلهره آور که باعث رواج و شکستن قبح و زشتی این اعمال می شود.امروزه شبکه های ماهواره ای فراوانی بوجود آمده اند؛ از شبکه های علمی و تحقیقاتی و ورزشی گرفته تا شبکه های مبتذل رقص و پایکوبی در آن یافت می شود و شبکه های فارسی زبان نیز به خیل وسیع آن ها پیوسته اند این پایگاه ها بیشتر متعلق به گروه های ایرانی خارج از کشور و ضد انقلابی هستند که برای جذب مخاطب بیشتر از انواع و اقسام حربه ها استفاده می کنند. جالب است بدانید:گذاردن وقت بیشتر برای تماشای ماهواره نشان دهنده علاقه کمتر به مطالعه است و به احتمال زیاد ،فرد را تنبل واز نظر روانی ، منفعل بار می آورد ، فعالیت های ذهنی را کند و روح انسان را مسخ می کند و مبلّغ پرخاشگری و ستیزه جویی است . تماشای فیلم های مبتذل کم کم انسان را معتاد می کند به گونه ای که اگر فرد روزی به سراغ آن نرود حالت کسالت به آن دست می دهد و اندیشه انسان را تسخیر کرده و به فعالیت های سازنده اقتصادی بی رغبت می شود . همچنین موجب از بین رفتن حجاب های اخلاقی و دینی می شود . از پیامدهای دیگر آن بلوغ زودرس است و عملکرد نا مطلوب افراد در جامعه و به دنبال آن از دست دادن ارزش های اخلاقی و خانوادگی و اجتماعی است .
پیامد های افزایش روابط دختر و پسر
1. توسعه و ترویج هنجار شکنی دینی
2. گسست در روابط خانوادگی و افزایش آثار طلاق
3. افزایش آسیبهای روحی روانی
4. بحران اخلاق در نسل آتی
5. کسب عادت ثانویه به ارتباط با جنس مخالف
6. نهادینه شدن روابط دختروپسر رقیبی برای خانواده
7. رواج الگوی همزیستی غیر خانوادگی
8. افزایش فشار اجتماعی برای اصلاح قوانین و رویه ها