پیامد های و آثار فعالیت های قرآنی بانوان
تاثیر شگرف قرآن و باز تاب آن در زندگی فردی و اجتماعی بر کسی پوشیده نیست ، خصوصا آثار و پیامد های حضور زنان در این عرصه و نقش هایی که می توانند عهد ه دار شوند .
تشکیل حکومت اسلامی که پایه و مبنای آن اسلام و قوانین اسلامی است ،برای بانوان بستری فراهم کرده که به شکوفایی و پرورش استعدادهای خود بپردازند .
از سوی دیگر ارج نهادن حضرت امام خمینی (ره ) به مسائل مربوط به بانوان و تعیین وتبیین مقام و موقعیت و حقوق فردی و اجتماعی زن ، اساسی ترین مشوق برای حضور هر چه بیشتر آنان شده است .
در اینجا سعی شده تا به برخی از آثار و پیامدهای حضور زن در در فعالیت های قرآنی پرداخته شود . عرصه ای که تقریبا به فراموشی سپرده شده است
الف – آثار فردی
1- پیشرفت و ارتقای توان و سطح علمی
2- ایجاد زمینه برای کسب علوم و معارف اسلامی
3- برنامه منظم مطالعاتی در زمینه های قرآنی ،معارف و مفاهیم اسلامی در طی روز
4- ترغیب و ایجاد انگیزه در همسر و فرزندان به فراگیر قرآن و فعالیت در این زمینه
5- رهایی از روز مرگی و قید و بند های مکرر یکنواخت روزانه برای بانوان خانه دار
6- ارتقای قدر وجایگاه مادر در اجتماع کوچک خانواده
7- تاثیر پذیری از سخنان و اعمال مادر از جانب فرزندان
8- تاثیر بسزای تکاپوی قرآنی در فرزندان در راستای تربیت صحیح و ایجاد حس مذهبی و دینی در کودکان و قوت بخشیدن این انگیزه
9- بهرمند گشتن از آثار شیوا ولطیف تلاوت قرآن کریم و تاثیر شگرف الطاف آن در نقش عاطفی مادر در خصوص تربیت و پرورش فرزندان .
10- بهرمندی از مفاهیم قرآ نی در جهت حل وفصل مشکلات و نقش فوق العاده و ارزنده قرآن کریم در راستای ایجاد آرامش روحی و زدودن هر گونه تشویش ها و دغدغه های ذهنی از فرزندان ،خود و همسربا استفاده از آیات زیبا و آرامش بخش همچون « الا بذکر الله تطمون القلوب » و « من یتوکل علی الله فهو حسبه »
11- نقش ارزنده و مثت قرآنی در پیدایش فضیلت ها و ارزش های روحی و پویایی عملی این فضایل در وجوه مختلف مسیر زندگی افراد همچون صبر، قناعت ، عفت و ….
12- دست یافتن به تقوای الهی و اطمینان خاطر در سایه سنجش کردار خویش در تهذیب و تصفیه نفس براساس فرامین و راهکار های سازنده قرآن کریم .
ب- آثار اجتماعی
1- در خانواده :
*نظم در رسیدگی به امور خانه ؛ زیرا اگر مادر که به عنوان محور خانواده است ، منظم باشد ، نظم مادر خواه ناخواه به فرزندان و همسر منتقل می شود و نتیجه ای که حاصل خواهد شد خانواده منظم است .
*ایجاد و تقویت روحیه تعاون و همکاری در امور مربوط به خانواده .
*استحکام بنیاد خانواده در سایه آرامش روحی و اطمینان خاطر ناشی از قرآن که در روح مادر پدید آمده است .
*ایجاد فضای معنوی در منزل .
*پاسخ به سوالات و شبهات دینی و عقیدتی فرزندان . لازم به توضیح است که در صورت عدم توانایی پاسخ گویی ، به تحقیق و جستجو از مراکز علمی و دینی می پردازد تا پاسخ مورد نیاز را دریافت کند .
*معرفی شاخص های قرآنی که هم سن و سال فرزندانش باشند ، جهت تشویق فرزندان .
*آگاهی و اطلاع یافتن از وظایف خویش در مقابل همسر و نحوه ادای حقوق همسر از دیدگاه قرآن کریم .
*تجلی یافتن دین به عنوان یک مأ من و پناهگاه و صورت زیبا بخشیدن به دین و تلفیق هنجار های دینی با عاطفه مادرانه که سبب ایجاد گرایش و علاقه و کشش درونی به انجام واجبات دینی در فرزندان می گردد .
ایجاد و تقویت جاذبه ها و زیبایی های مذهبی و معنوی در منزل و جایگزین شدن آن بر جاذبه ها و زیبایی های کاذب .
*شرکت مستمر در محافل قرآنی و جلسات مذهبی موجبات آگاهی مادر را جهت ایجاد مقدمات و تقویت انس با قرآن در فرزندان خود را فراهم می سازد .
انس گرفتن یعنی ؛ همدم بودن ، خو گرفتن ، ارتباطی فراتر از رابطه معمولی و ارتباطی مستحکم که موجب تاثیر پذیری و تاثیر گذاری باشد . انس کودکان ، نوجوانان و جوانان با قرآن ،معنای ژرفتری به خود می گیرد که هدفی والا تر برایش قابل تصور است . کمال انس با قرآن زمانی حاصل می شود که موجب تغییر رفتار شود ، بدان صورت که شخص و به تبع آن جامعه به آرامشی معنوی دست یابند و از دغدغه هایی که گریبان گیر افراد یا جامعه غیر دینی است ، برهند .