حلیم
مواد لازم
گردن یا گوشت سر دست بدون استخوان گوسفند 500 گرم گندم پوست گرفته 500 گرم
پیاز دوعدد متوسط نمک به مقدار لازم
کره ی پاستوریزه به مقدار دلخواه پودر دارچین و شکر به مقدار دلخواه
شیر پاستوریزه 500 میلی لیتر
روش تهیه
گوشت را بدون اینکه خورد کنید بشویید ودرون ظرف بگذارید ؛ آنگاه مقداری آب روی آن بریزد وروی حرارت بگذارید . بعد از جوش آمدن ، کف گوشت را بگیرید .پیاز را خورد کرده داخل گوشت بریزید حرارت را ملایم کنید ؛سپس در ظرف را ببندید تا گوشت کاملا بپزد به طوری که بعداز پختن یک لیوان آب داشته باشد . بعد گندم خیس کرده را با مقداری آبونمک بگذارید روی حرارت تاجوش بیاید . در هنگام جوش آمدن کف آن را بگیرید وبا حرارت ملایم بپزید.پس از پختن،گندم را از چرخ مخصوص رد کنید(درصورت نداشتن چرخ گندم را خوب بکوبیدوازآبکش رد کنیدتاپوست زیادی گندم گرفته شود)سپس داخل ظرفی دولیوان شیروآب گوشت رابریزیدوروی حرارت قراردهید؛آن گاه گندم راکهبه تدریج صاف می کنیدداخل آن بریزید.(بااین عمل حلیم صاف ترولطیف ترمی شود)گندم راگاهی به هم بزنید؛ سپس گوشت که کاملاپخته شده،بکوبیدوداخل گندم آماده شده بریزید.حرارت بایدخیلی ملایم باشدوهم چنین بایدحلیم رامرتب به هم بزنیدکه ته نگیردوکاملاحالت کشدارپیداکند.وقتی حلیم کاملاجاافتاده ، نمک آن رااضافه کنید؛ سپس حلیم رادرظرف بکشید وروی حلیم رامقداری پودردارچین وکره ی آب شده بریزیدومقداری شکردرظرفی جداگانه باحلیم سرمیزببرید.
پیش نهاد
درصورت تمایل میتوانید حلیم راباگوشت مرغ یابوقلمون نیز تهیه کنید.دراین صورت مقدارگوشت حلیم یک کیلوبااستخوان میباشد؛همچنین ازچندقطعه گوشت سینه مرغ یابوقلمون میتوانید برای تزئین حلیم استفاده کنیدلازم به ذکراست که انرژی حلیم بدون محاسبه شکروکره میباشد.